Krups Nescafé Dolce Gusto Piccolo jako nejoblíbenější kávovar roku 2012

Jako každoročně i letos se uzavírala soutěž o nejoblíbenější produkty v jednotlivých kategoriích na zbožovém srovnávači Heuréka.cz. V kategorii "Kávovary" jsme čekali celkem ledacos, protože kvalitních profesionálních, poloprofesionálních, i domácích jednoduchých kávovarů je na trhu spousta. Na druhou stranu, když se prvním kávovarem stal Krups Nescafé Dolce Gusto Piccolo, zase jsme se tolik nedivili. Dolce Gusto je tak trochu fenomén, i když převážně pro obyčejné pijáky kávy, kteří nehodlají trávit mládí studiem ovládání profesionálních kávovarů. Ale ruku na srdce - jsme kávou Dolce Gusto ošizeni? Podle mě vůbec.


Dolce Gusto kávovar

Na začátku byla určitě úvaha - buď si dáte kávu v kavárně, která nemusí být zdovna blízko, cena kávy tam nemusí být zrovna optimální, ale čeká vás patřičný chuťový zážitek. Nebo nečeká? I taková možnost bohužel existuje. V řadě minimálně českých kaváren se káva šidí a za ty peníze si zaslouží tak maximálně vylít milému kavárníkovi do klína. Místo dovozové kávičky Jihlavanka, špatná teplota vody, 45 korun za malé presso. Poznáváte kavárnu na rohu Vaší ulice?
Druhou možností až donedávna bylo udělat si kávu doma, což je bez moderního přístroje trochu alchymie. Můžete si umlet zrnka ručně a překapávanou nebo presso kávičku vyrobit pomocí klasických nádob, jaké používá už několik generací pijáků domácí kávy. Máte na to ale vždy půl hodiny čas?
A tak někoho napadlo, že třetí variantou je jednoduchý přístroj, který vykouzlí špičkovou kávu z hermeticky uzavřené kapsle přímo od výrobce. Všechny ingredience na gram přesně zvážené, teplota vody přesně na stupeň nastavená. A zrodilo se Dolce Gusto, vášeň všech, kteří milují perfektní kávu, ale odmítají kupovat drahé špičkové kávovary, případně se s nimi ještě učit zacházet. Dolce Gusto je káva ze široké palety chutí a vůní, stejně jednoduše jako v kavárně. Stačí si vybrat a za pár vteřin máte kávu hotovou. A ta chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat