Jarní novinky Dolce Gusto 2013

Pravidelně sledujeme novinky z dílny chuťových mágů Nescafé a zejména ujíždíme na nápojích ze série Dolce Gusto. O brilantních kávových specialitách i poctivých klasických příchutích Dolce Gusto píšeme pořád, ale co když chce člověk ochutnat opravdovou exotiku?


Dolce Gusto Lungo Intenso - lahodná silná ranní káva


Léta čteme o tom, že správná káva má být silná jako kopanec okovanou botou, šálek má být malý jako náprstek a kávy v něm jen na jeden doušek. V Evropě si o tom myslíme svoje a rozlišujeme situace, při kterých kávu pijeme. Ranní šálek si rozhodně nepředstavujeme jako malý smrťák, který dostaneme v pravé italské kavárně, ale spíš jako pořádný hrnek syté hořké kávy, kterou můžeme pít celými doušky doma zabalení do županu nad čerstvými novinami. A do třetice - dlouhé presso, káva, jakou možná pravý Ital nemůže ani vidět, ale my to tak prostě máme rádi. Lungo, neboli evropské, tak zvané dlouhé presso představuje jarní novinku z dílny Dolce Gusto - káva Lungo Intenso. Kapsle syté kávy vyvážené směsi Arabica a Robusta naplní Váš šálek na esspresso až po vrch, tedy přesně tak, jak si silnou kávu představujeme my, barbaři ze střední Evropy.







Marrakesh Style Tea


Víte, jaké čaje se pijí v marockém Marrakéši? Určitě si řeknete, že vlastně nevíte, ale že to musí stát za to. Jestli národy severní Afriky a blízkého Východu něco umí dokonale, pak je to příprava čajů, které Vám vezmou slova z úst.


Silný a sladký mátový čaj Marrakes Style Tea Dolce Gusto má svoje kořeny ve slunném Maroku a nyní si ho můžete vychutnat v pohodlí domova. Dolce Gusto speciálně k tomuto čaji dodává i zvláštní sérii skleněných šálků zdobených decentním orientálním motivem. Když zavřete oči, nebudete věřit, že nesedíte v centru starobylého Marrakéše.



Lahodný čaj Dolce Gusto Marrakesh Tea jsme měli to štěstí ochutnat, opravdu voní dálkami a exotikou a chutná jako pohádka Tisíce a jedné noci. Podlehli jsme.

Žádné komentáře:

Okomentovat