Recenze - topinkovač KitchenAid Artisan 5KMT2204

Před testováním topinkovače jsem měla obavy, že styl bude převažovat nad jeho samotnou funkcí, ale ve skutečnosti splňuje obojí. Za svoje peníze si koupíte nejenom velmi solidní kvalitu, ale také impozantní vzhled. Je těžké odůvodňovat proč utratit tolik peněz za topinkovač… ale nicméně, je to lákavé.

Klíčové specifikace


  • Cena: 7290 Kč
  • 2 štěrbiny
  • 23 x 18 x 33 cm
  • kabel 145 cm

Jaký je topinkovač KitchenAid Artisan?

Je to elegantní, dvouštěrbinový topinkovač se zaoblenými tvary k dostání v různých barevných provedeních. Je také velmi drahý.

KitchenAid Artisan topinkovač - design a hlavní znaky

Topinkovač KitchenAid vypadá úžasně: tento baculatý topinkovač vás opravdu upoutá. Testovala jsem topinkovač v barvě královská červená, která připomíná barvu londýnských autobusů. Ale je dostupný v dalších sedmi barvách: onyxově černé, mandlové, barvy jablka, matné perleti, malinové a barvy černé litiny.

Je velmi odolný, velmi těžký a na dvouštěrbinový topinkovač zabírá hodně místa.

Ovládací tlačítka jsou na jednom konci, takže je ideální topinkovač umístit tlačítky směrem k sobě, ale můžete si jej natočit bočně podle libosti. Napájecí kabel je dostatečně 145 cm dlouhý a na dně topinkovače je místo pro uložení nadbytečného kabelu.

K dispozici je posuvník pro výběr úrovně opečení / zhnědnutí, od 1 do 7 a kdekoli mezi nimi, pak čtyři tlačítka pro speciální funkce: bagel, rozmrazování, sendviče a topinky / ZRUŠIT. Není zde žádné tlačítko k zahájení či ukončení opékání – zmáčknutím tohoto tlačítka se chléb mechanicky zasune nebo vysune ze štěrbin.

Topinkovač se dodává se sendvičovou mřížkou a návodem na obsluhu, který je větší, než manuál k obsluze většiny aut. Naštěstí je v 17 jazycích, takže v angličtině je pouze 16 stránek.

Topinkovač KitchenAid Artisan - Jaké to je jej používat?

Topinkovač vás upoutá nejenom svým vzhledem, ale i svými vlastnostmi. Například vložíte chleba do štěrbin topinkovač jej automaticky zaregistruje, zasune a začne opékat. Mě toto fungovalo dobře, ale pokud je vaše pečivo příliš lehké, že to nezahájí opékání, tak potom můžete stisknout tlačítko TOAST / CANCEL.

Po skončení opékání topinkovač KitchenAid vysune pečivo ze štěrbin, ale pokud pečivo není vyzvednuto do 45 sekund, automaticky se ve štěrbinách zasune dolů a pokračuje v udržování teplého cyklu po dobu 3 minut.

Dosud tolik chvály, ale co výsledek? Opekla jsem si jeden kus bílého toastového chleba vertikálně a jeden vodorovně, abych si otestovala rovnoměrnost opečení. Na začátku a na konci opékání topinkovač pípne, zní to, jako když výtah dojíždí do požadovaného patra.

Toast se vysunul po pouhé 1 minutě a 40 sekund, což je velmi rychlé a opečení bylo perfektní a neuvěřitelně rovnoměrné, a prošlo nejlépe testem. Horní část svislého toastu měla na sobě nějaké pruhy, ale jinak byl celý toast také perfektně zhnědlý.

Jeho 3 cm široké štěrbiny (zúží se na 1 cm při upnutí toastů) držely bulky dobře. Opět opečení bylo rovnoměrné a velmi jsem ocenila funkci udržení teploty. Zdvih upečené topinky je akorát tak na to, abyste ji vzali do prstů. Kontrola toastů znamená stisknutí tlačítka CANCEL /ZRUŠIT, a pak chvíli počkáte na motorizovaný zdvih. Jedná se o automatický topinkovač, který je navržen pro ty, kteří nemají moc času, ale rozhodně není pro netrpělivé.

Bagely byly pěkně opečené na jedné straně, s mírně nerovnoměrným zhnědnutím. A sendviče byly velmi chutné a snadno se vkládaly do topinkovače pomocí sendvičové mřížky. Za 1 minutu a 40 sekund se chléb zdál trochu nepropečený, a zhnědnutí bylo více dole, ale přesto opečený chleba chutnal znamenitě: rozplynul se v ústech jako sýr, byla tam spousta drobků, ale hlavně byl chleba opečený na povrchu. Příště přidám nastavení zhnědnutí.

Stěny topinkovače se ohřály, ale ne natolik, aby pálily. A tácek na drobky je přístupný z pravé strany, je dost pevný, ale mělký a tak neudrží moc drobků.

Měla bych si koupit topinkovač firmy KitchenAid Artisan?

Pokud nehledíte na korunu, kupte si ho. Topinkovač je překrásný, má impozantní výkon, motorizovaný zdvih, funkci a udržování teploty a je vhodný pro ty, kteří nemohou plýtvat časem.

Ale stojí hodně a má jen dvě štěrbiny. Existuje i čtyřštěrbinový topinkovač Artisan, ale není tak hezký a dokonce je i dražší. Jestli máte rádi luxusní věci, ale americký KitchenAid není úplně váš šálek kávy, stylově podobný je italský topinkovač SMEG.

Shrnutí

Skvělý vzhled, super výkon, ale je velmi drahý – hodí se jako dárek na seznam dárků pro novomanžele?

Žádné komentáře:

Okomentovat