Různé druhy kávy pro každou sezónu

Ať žije Mezinárodní den kávy! Otázka zní nikoliv jestli si dát pauzičku na kafe, ale jakou kávu si dát. Někteří lidé jsou milovníci kávy latte, zatímco jiní nemohou ráno nastartovat bez pořádného cappuccina.


A co chutná mě? Druh mé kávy se mění s ročním obdobím. Odpolední pauzička na čtení vyžaduje kávu jemnější chuti, zatímco v létě se neobejdu bez litrů zastudena luhované kávy. Pro nás, milovníky kávy, představuje KitchenAid® Coffee Collection možnosti přípravy různých druhů kávy téměř pro každou sezonu, bez ohledu na počasí nebo příležitost.



Pokud jste mě sledovali na Salt & Wind, nebo mě slyšeli se zmiňovat v pořadu The Kitchenthusiast, víte, že se právě chystám si připravit skvělý šálek kávy. A ta dokonalost spočívá v kvalitních kávových zrnkách, skvělého mlýnku na kafe a správného kávovaru - ať už je to precizní french press Kitchenaid, nebo sifonový kávovar KitchenAid anebo kávovar na luhování kávy za studena.

Níže se dozvíte, kdy je podle mě nejlepší příležitost dá to různé druhy kávy.

Perfektní šálek se neobejde bez mletí

Než postoupíme dále, vraťme se stručně k zrnkům a mlýnku.

Poté, co jste utratili hromadu peněz za kvalitní kávová zrnka, chcete, aby nám dala dobrou kávu, takže je správně pomelete. Kávomlýnek KitchenAid je borec co se týká mletí kávy, protože mele při nízkých otáčkách. To znamená, že zrnka jsou vystavena minimálnímu teplu, což brání vysychání a ztrátě chuti.

Poté, co jste si vybrali nejlepší hrubost mletí pro způsob přípravy kávy, na který se chystáte, směle do toho.

Nyní pojďme na různé druhy kávy!

PODZIM: Zpátky do školy a čas na přelévanou kávu

S příchodem září se život stává rušnějším, a to je čas používat poctivý překapávač, který kávu udělá bez obsluhy a na čas.

V našem domě jsme začali ráno tím, že jsme si ráno zalili velkou nádobu na kafe vroucí vodou a celé to trvalo téměř 30 minut. Těch 30 minut bych raději prospala, než strávila přípravou kávy.

Co je úžasného na kávovaru na přelévanou kávu, je fakt, že vám přístroj připraví stejně dobrý šálek kávy, jako kdybyste to dělali ručně, ale vše je zautomatizované.

To znamená, že si kávovar můžete naprogramovat na přesný čas, v tu chvíli se sám zapne, namele a přeleje čerstvou kávu, takže můžete vstát rovnou ke kouřícímu šálku.

ZIMA: Pauza na kávu z presovače

Jakmile se dny začnou zkracovat, nemohu za to, ale chci se cítit příjemně, ať již před krbem, nebo schoulená pod dekou, prostě tyto dny si vyžadují se cítit pohodově.

V zimních měsících, moje líné nedělní odpoledne spočívá v tom, že si vezmu dobrou knížku a čtu si u šálku kávy z precizního french pressu.

French press KitchenAid je velmi jednoduchý k používání, neexistují o tom pochyby. Zabudovaná váha a časovač znamenají, že můžete jak měřit hrubost namletí a množství vody a také si nastavit čas doby vaření.

A tento přístroj není jenom na skvělé pauzičky na kávu. Díky elegantnímu designu z nerezové oceli kávovar také může stát na stole při podávání zákusků při vaší další večeři.

JARO: Nedělní „Brunch“ se sifonovým kávovarem

Ano, ano, sifonový kávovar vám připraví super skvělý šálek kávy, což je dostatečný důvod k tomu, abyste jej přidali do svého arzenálu přístrojů na přípravu kávy. A další důvod?

Proces vaření kávy je naprosto uchvacující, což mimochodem znamená, že právě správné příslušenství je také součástí zábavy. Ráda přináším příslušenství během přípravy kávy během nedělního „brunch“, protože kolem příslušenství se točí konverzace, což je velkou devizou pro Vás během role hostitele.

LÉTO: Káva luhovaná zastudena při grilování na zahradě

Pokud milujete kávu tak, jako já, chcete si ji dát za jakékoliv sezóny a počasí. I v případě, kdy teplota se vyšplhá k velmi vysokým číslům na teploměru. A když studená káva, tak rozhodně ta luhovaná za studena

Tento druh kávy s intenzivní a rozmanitou chutí převálcoval latté a je jednoduché pochopit, proč - má mnohem více chuti než vaše průměrná ledová káva.

Nezapomeňte, že kávovar Cold Brew vám připraví pouze kávový koncentrát, takže budete chtít najít svůj oblíbený způsob přípravy studené kávy (s ledem, vodou, mlékem nebo všemi třemi ingrediencemi), abyste kávový koncentrát zředili podle vašeho přání.

Jaký druhy kávy máte rádi Vy? Mění se chutě podle ročního období?

Žádné komentáře:

Okomentovat